MPEG2-sag: Forbruger vandt over Expert

Expert tabte retssagen om butikkernes oplysningspligt men fik medhold i, at forbrugeren skal betale for at have haft glæde af fjernsynet i en periode.

Danskerne skal kunne se de almindelige danske public service kanaler på et fjernsyn – og kræver det ekstraudstyr, så skal sælgeren oplyse om det. Det slår Højesteret fast i dag i en dom, som på nær på ét punkt følger Østre Landsrets afgørelse.

»Oplysning om, at et tv-apparat, der købes her i landet, inden for en normal brugsperiode ikke vil kunne modtage de almindelige danske public service tv-kanaler, medmindre der tilkøbes yderligere udstyr, er egnet til at have betydning for køberens bedømmelse af tv-apparatet.«, fastslår dommen.

 
Hele historien kan læses her:

https://branchen-forbrugerelektronik.clients.ubivox.com/newsletter/120029/45056400/7411703/