Hvilket udstyr

Det kan betale sig at lave dine hjemmeinstallationer ordentligt. Alt for mange bruger dårlige stik, forkerte samlinger og dele signalet til for mange tv uden en forstærker.

Med digitale signaler er signalkvalitet faktisk vigtigere end nogensinde. Med analoge signaler vil du opleve at signalet stadig kan ses med ringe signal, men har du ikke et godt signal med digital tuner, så fryser billedet og der kommer lydudfald.

Et konkret symptom på HF-utæthed i stik har du, hvis du her i Vindinge ikke kan modtage den digitale version af TV3, TV3+, TV2 Sport, Eurosport m.fl.. Hvis du anvender HF-tæt materiel gennem hele kæden (og du har den fornødne pakke), modtager du disse kanaler, og helt uden fejl.

Klik videre til indjustering af forstærker eller montering af F-stik.

Løse antennestik.
Vindinge Antennelaug anbefaler som løse antennestik de HF-tætte helmetal antennestik fra Comega (dansk efterligning af de kendte stik fra Televés). Se vor egen monteringsvejledning for disse-stik.
  Antennedåse med dataudtag.
For at adskille antenne og internet signalet, skal du anvende en antennedåse med stik til dette. Det kunne være en Triax TD272 eller en Comega Freja MM4-65D. Fra antennedåsen tilsluttes så kabel til din antenne-tv tuner, f.eks. direkte til din fladskærm eller tv-boks med DVB-C tuner, og ligeledes et kabel med f-stik, der leverer signalet til dit kabelmodem.
Det rigtige antennekabel.
Det er ikke kun i stik dit signal er sårbart. Har du en ældre installation med gamle kabler, så kan disse være uskærmet mod støj. Et ordentligt coax kabel (75 Ohm) har i dag dobbelt skærm.
Rigtig samling af antennekabel.
Det er aldrig optimalt at lave samlinger af kabler, men kan det ikke undgås, så er det vigtigt at benytte den korrekte samleled således du for en hf-tæt samling.
Deling af kabel-tv signal til flere TV.
Skal du dele til flere end 2 apparater, bør du overveje en forstærker. Igen skal du sørge for at få en kvalitets forstærker, der er beregnet til kabel-tv. Vi anbefaler Comega. Comega tilbyder modeller med både 4 eller 8 udtag. NB: huske at ubenyttede udgange skal termineres med en 75ohms F-modstand.
Fordeling kabel-tv signal til flere TV.
Har du i forvejen en kvalitets forstærker, men ønsker at for dele til flere rum. Der anbefaler vi at benytte fordeler i  Die-Cast HF-tæt alumniumshus hvor tilslutning sker med F-connectorer.
NY STIKLEDNING?
Sørg for at kablet fra skabet til dit hus er intakt og korrekt skærmet og korrekt afsluttet i en HF-tæt fordeler. Vi anbefaler dette 7,3 mm sorte 110 KU coax kabel.
Kabel kan købes af antennelauget til kr. 17,- pr. m.
TWIST-ON-stik må ikke anvendes
De kaldes også skrueconnectors. De giver usikker forbindelse og er ikke HF-tætte / godkendte.
Du vil med stor sandsynlighed opleve pixellering hvis du anvender disse stik.