Indjustering af forstærker

Det specielle ved forstærkerne er, at fordeler, equalizer og dæmpeled er sammenbygget, således at det ikke er muligt at lave en forkert kombination imellem de tre dele. Derfor vil de fleste lokalfordelingsnet til enten kabelTV eller enkeltantenneanlæg kunne forbedres ved anvendelse af en af disse nye forstærkere.

Dette vil ofte ske i forbindelse med nybyggeri eller ved renovering af eksisterende anlæg. Equalizer og dæmpeled er tre punktomskiftere, hvilket gør indjustering nem og hurtig. Der er stor isolation mellem portene, således at de gamle TV ikke forstyrrer de nye fladskærme. Den store isolation giver samtidig en høj refleksionsdæmpning på alle porte. Samtidig har serien af forstærkere også en høj intermodulationsafstand, hvilket gør at TV-kanalerne ikke forstyrrer hinanden.

 

Equalizer forward:
– Normalindstilling: 5db, eller bedste billede.

IN attenuator::
– Normalindstilling: 0db, eller bedste billede.

 

 

 

 

 

 

 

 

Se evt. nedenstående video guide fra http://homeconnect.me (link is external) på hvorledes en Comega forsærker indstilles bedst.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=zk_xmpbg2ys[/embedyt]

 

Hvis billederne er utilfredsstillende, kontroller da at signalet i første skillepunkt (på kablet direkte fra antenneskabet) er i orden.

1. Jævnt fordelt “sne”
a) Dårlig forbindelse eller kortslutning ved konnekteringspunkterne
b) For stor dæmpning i systemet – fordelerne kan være vendt forkert
c) Forstærkeren er skruet for langt ned
d) Vælg en anden COMEGA® forstærker

2. Interferens/sildebensmønstre i bevægelse
a) Skru ned for forstærkningen i forstærkeren
b) Radio/TV apparater forstyrrer hinanden
c) Forstærkeren er ikke beregnet til mange TV-kanaler – vælg en anden COMEGA® forstærker
d) Indstråling – udskift de gamle stikdåser

VIGTIGT: Dæmpningen mellem radio/TV-modtagerne skal være min. 36 dB. Dette opnås i LLT og fordeler serier og multiport forstærker.