SSID og WPA-kode skal sættes i selvbetjeningen

Hvis du har tilpasset dit trådløse netværksnavn og trådløse kode ved at rette direkte på din router, så bliver det overskrevet af systemet. Det er for at sikre, at du ikke skal genindstille dine mange trådløse enheder når du skifter modem/router udleveret af Tune Kabelnet: Så overføres koden på den måde til den nye router.

Du skal derfor sætte via selvbetjeningen – Se her hvordan:

1. Log ind på selvbetjeningen (http://mit.vindingenet.dk/ — åbner i nyt vindue):

2. Vælg menupunkt Internet:

3. Under Internet, rul ned til “Skift indstillinger”:

4. Du skal så sætte Trådløst netværksnavn (SSID og Wi-Fi-kode her på selvbetjeningen (og ikke på routerens web-side):

Vi har her sløret det faktiske SSID og Wi-Fi-kode på den hvis skærmbillede vi har lånt

Som udgangspunkt er benyttet den SSID og Wi-Fi-kode, som findes derfor i Tune Kabelnets database. Denne vises i selvbetjeningen. Du kan ændre den her (alle felter i den røde indramning) og trykke Gem

Forklaring til de 8 punkter:

1. Tænd/sluk for WiFi på 2,4 GHz
  2. Navn på trådløse net. Det er som regel “TKN-” plus de sidste 6 tegn i CM MAC-adressen på routeren. Men du kan godt vælge andet. Dog kun bogstaver og tal og bindestreg
  3. Den trådløse kode. Det er som regel fastsat til routerens 9-cifrede serienummer, men du kan godt vælge andet. Det skal være mellem 8 og 63 tegn. Den samme kode benyttes så også til 5 GHz
  4. Security måde. Kan være WPA2 (anbefales) eller et miks af WPA og WPA2. Samme måde benyttes så også på 5 GHz
  5. Kanalvalg for 2,4 GHz. Du kan benytte Auto eller 1-13. Auto anbefales og ellers 1,6 eller 11.
  6. Tænd/sluk for WiFi på 5 GHz
  7. Navn på trådløse net. Det er som regel lig navnet for 2,4 GHz, men du kan godt variere det her.
  8. Trådløse kanal for 5 GHz. Du kan vælge Auto eller fra 36 til 136:
    Kanalerne 36-48 er gængse og med normal sendestyrke.
    Kanalerne 52-64 har samme sendestyrke, men hvis du vælger dem, kan de ved forekomst af radarsignaler vælge at lukke af i op til 60 sekunder. Det kaldes DFS-kanaler.
    Kanalerne 100-136 kan sende med 2½ gang højere sendestyrke. De er også DFS-kanaler og kan altså også lukkes ved forekomst af radarsignaler.NB: Kun routere af typen EPC3940 kan køre med kanalerne 52-136. Du kan selv se på etiketten på bunden De er fordelt fra ca foråret 2014 og fremefter.

5. Du skal så lige acceptere, at din router genstarter for at samle ændringen op: