Kanalsøgning

Sådan indstiller du dit TV – guide til digital kanalsøgning:

Husk indstilling Kabel-TV (DVB-C) og ikke “luft” eller “antenne” (DVB-T). Du skal bruge nedenstående oplysninger (bemærk at der kan være lidt forskel på hvad menupunkterne kaldes alt efter TV-fabrikat):

•  Kabel – ikke luft eller egen antenne
     •  Hurtig scanning (giver lov til at skifte søgeparametre, og den bruger de kanalnumre vi har lagt ind
     •  Gratis kanaler – ikke fuld scanning
     •  Automatisk, og vælge Andre, eller vælge at kunne angive scanningsparametre for automatisk søgning
     •  Digital, ikke digital og analog
     •  Startfrekvens: 450000 (450 MHz)
     •  Netværks-ID:  1 (evt. foranstillede nuller fx 00001)
     •  Symbolrate: 6875 kSym/sec
     •  Modulation: 256 QAM
     •  Hvis den spørger om der skal bruges LCN: Ja

TIPS TIL HJÆLP hvis ovenstående ikke giver korrekt kanalliste i.h.t. din TV-pakke:

Kodede kanaler, som kræver kort, fanges ved en fuldscan også selv om du kun har grundpakke. Du kan dog ikke se kanalen, fordi du mangler kort. Hvis du ikke nøjes med at scanne efter gratis kanaler (lig en hurtigscan), risikerer du at stå med kanaler i programoversigten, hvor du på nogle TV godt kan høre lyden, men som du ikke kan se p.g.a. manglende kort.

Alle HD-kanaler sendes som MPEG4. Hvis du kan se de digitale kanaler men lige nøjagtigt ikke HD og kun dem, er det nok dit TV som ikke kan dekode MPEG4. Eller du har benyttet forkert netværks-ID

Ligger kanalerne hulter til bulter på trods af at du har gennemført ovenstående korrekt, har nu 2 muligheder:

1. Nulstil dit TV, vælg sprog / menusprog: Dansk, vælg land: Finland/Suomi (sprog fortsat dansk) – tjek senere lige at lydsprog og undertekster er dansk.
    Nulstilling er det samme som fabriksindstiling eller fabriksnulstilling eller factory reset eller førstegangsindstilling. Find det i menuen, måske under indstillinger, under system eller hvad det nu er kaldt. Somme tider skal man rulle et stykke ned, før det dukker op.
  2. Lav en softwareopgradering af dit tv (eller din boks). Find fabrikantens hjemmeside, find support, download software til en USB-stick. Sæt denne i tv’et (eller boksen) og opgradér. Hvis det ikke hjælper, så tag kontakt med leverandøren af dit tv. Og du skal ikke acceptere en historie om at det er fordi vi får signal fra Glenten. Signaleringen sker i Tune, og vi overholder Nordig Unified, sådan som alle nordiske operatører skal og gør.
    Men det er sjældent muligt at finde ny software til TV der er mere end 4 år gamle. Fabrikanten vil hellere sælge dig et nyt.

Stadig ingen kanaler eller måske for få kanaler i.f.t. den TV-pakke, du har? Prøv at læse Glentens guide med tips til søgning på Philips, Samsung, Sony og LG.