Sådan indstiller du dit TV

Med kabel-tv fra antennelauget og et tv, som har indbygget DVB-C modtager, kan du se dine kanaler digitalt uden ekstra udstyr.

Du skal blot indlæse kanalerne digitalt. Det kan variere fra tv til tv, hvordan du gør, men nedenstående guide kan benyttes til næsten alle tv.

For at finde de digital kanaler, skal du søge med indstilling Kabel-TV (DVB-C) og ikke “luft” eller “antenne” (DVB-T). Du skal bruge nedenstående oplysninger.

• “Kabel TV” – ikke “Egen antenne”
  • Netværks-ID: 1, eller 000001 eller 001
  • Frekvens: 138 MHz = 138.000 kHz
  • Symbolrate: 6875 kSym/sec
  • Modulation: 256 QAM

Kodet, som kræver kort. Denne version kan godt fanges ved en fuldscan også selv om du kun har grundpakke, men du kan ikke se billede, fordi du mangler kort.
Ukodet. Hvis du ikke nøjes med at scanne efter gratis kanaler (lig en hurtigscan), så risikerer du at stå med en kanal, du kan se på programoversigten, og hvor du på nogle tv godt kan høre lyden, men som du ikke kan se pga. manglende kort.

Alle HD-kanaler sendes som MPEG4. Hvis du kan se de digitale kanaler men lige nøjagtigt ikke HD og kun dem, så er det nok dit TV, som ikke kan dekode MPEG4. Eller du har benyttet forkert netværks-ID

NB. Hvis der er plads til 5 cifre ved netværks-id, så er det vigtigt med foranstillede nuller.