Kanalsøgning

Sådan indstiller du dit TV – guide til digital kanalsøgning:

Husk indstilling Kabel-TV (DVB-C) og ikke “luft” eller “antenne” (DVB-T). Du skal bruge nedenstående oplysninger (bemærk at der kan være lidt forskel på hvad menupunkterne kaldes alt efter TV-fabrikat):

•  Kabel – ikke luft eller egen antenne
     •  Hurtig scanning (giver lov til at skifte søgeparametre, og den bruger de kanalnumre vi har lagt ind
     •  Gratis kanaler – ikke fuld scanning
     •  Automatisk, og vælge Andre, eller vælge at kunne angive scanningsparametre for automatisk søgning
     •  Digital, ikke digital og analog
     •  Startfrekvens: 450000 (450 MHz)
     •  NeTVærks-ID:  1 (evt. foranstillede nuller fx 00001)
     •  Symbolrate: 6875 kSym/sec
     •  Modulation: 256 QAM
     •  Hvis den spørger om der skal bruges LCN: Ja

TIPS TIL HJÆLP hvis ovenstående ikke giver korrekt kanalliste i.h.t. din TV-pakke:

Kodede kanaler, som kræver kort, fanges ved en fuldscan også selv om du kun har grundpakke. Du kan dog ikke se kanalen, fordi du mangler kort. Hvis du ikke nøjes med at scanne efter gratis kanaler (lig en hurtigscan), risikerer du at stå med kanaler i programoversigten, hvor du på nogle TV godt kan høre lyden, men som du ikke kan se p.g.a. manglende kort.

Alle HD-kanaler sendes som MPEG4. Hvis du kan se de digitale kanaler men lige nøjagtigt ikke HD og kun dem, er det nok dit TV som ikke kan dekode MPEG4. Eller du har benyttet forkert neTVærks-ID

Ligger kanalerne hulter til bulter på trods af at du har gennemført ovenstående korrekt, har nu 2 muligheder:

1. Nulstil dit TV, vælg sprog / menusprog: Dansk, vælg land: Finland/Suomi (sprog fortsat dansk) – tjek senere lige at lydsprog og undertekster er dansk.
    Nulstilling er det samme som fabriksindstiling eller fabriksnulstilling eller factory reset eller førstegangsindstilling. Find det i menuen, måske under indstillinger, under system eller hvad det nu er kaldt. Somme tider skal man rulle et stykke ned, før det dukker op.
  2. Lav en softwareopdatering af dit TV (eller din boks). Nyere TV-modeller kan selv opdatere, hvis de er forbundet til internettet. Ellers, find fabrikantens hjemmeside, find support, download software til en USB-stick. Sæt denne i TV’et (eller boksen) og opgradér. Hvis det ikke hjælper, så tag kontakt med leverandøren af dit TV. Og du skal ikke acceptere en historie om at det er fordi vi får signal fra Glenten. Signaleringen sker i Tune, og vi overholder Nordig Unified, sådan som alle nordiske operatører skal og gør.
    Men det er sjældent muligt at finde ny software til TV der er mere end 4 år gamle. Fabrikanten vil hellere sælge dig et nyt.

Her er tips til indstilling af specifikke TV-mærker:

LG:
Tryk menu > Konfig > Autoindstilling > Kabel > Indtast værdierne: Frekv. 450000 mHz, Symbolhastighed: 6875, Modulation: QAM 256. Tryk Start + ok.

PANASONIC:
Tryk menu > Vælg indstillinger > Vælg DVB-C > Vælg Fuld søgning

PHILIPS:
Vælg opsæt > Søg efter kanaler + ok > Geninstaller + ok, dansk +ok, neTVærk + ok > Kabel, indsæt værdierne som beskrevet i toppen af siden > Start + ok. Kanalerne søges og gemmes + ok. For at undgå , at Phillips sletter dine kanaler gå til: Opsæt > Kanalinstallation > Automatisk kanalopdatering: Vælg fra.

SAMSUNG:
Samsung har operatørvalg, her vælger du ”Andre” og indtaster værdierne. Du skal vælge hurtigscan. Menu-indstillinger: Autolagring.
NeTVærks id: 1, frekvens 450000, Symbolrate: 6875, QAM 256. På ældre Samsung TV kan man være nødt til at ændre land til enten ”Sverige” eller ”Finland” hvis TV’et kun finder de analoge kanaler. Standardkode for ændring af land, er enten 1234 eller 0000.

SONY:
Tryk menu. > Vælg indstillinger > Vælg værktøjskassen > Vælg digital opsætning > Vælg gaffelnøglen/Digital programindstilling, vælg aut. programindstilling. > Vil du.. Ja – KabelTV – Hurtig scanning – Frekvens, manuel: 450.000, net id: manuel: 1 – Start.