DVB-C Udstyr

Hvornår bruger du en digital tv-boks

Den digitale tv boks kan bruges til tre forskellige formål:

  1. Når du har et analogt tv eller et ældre digitalt tv uden MPEG4, som du ønsker at kunne se de digitale programmer på.
  2. Hvis du vil se et digitalt tilkøbsprogram, dvs. dette er krypteret og kræver programkort, og dit tv er ikke forsynet med kortlæser

    Hvis du skal se digitale tilvalgsprogrammer via en boks, så skal den kunne tage et Conax-programkort. Og hvis den “bare” er udstyret med et større hul, så er det fordi der i dette skal indskydes et såkaldt Common Interface-modul (forkortes CI). Det hedder også Conditional Access-modul (link is external) (CA-modul). På dansk kaldes det også en kortlæser.

  3. Det behøver ikke være den nyeste variant, CI+. Men det skal være af Conax-typen, eller kunne læse Conax-program-kort. Bemærk, at en af boksene nedenfor (Maximum) har indbygget Conax kortlæser, og du derfor ikke skal købe den ved siden af.

Herunder får du et udvalg af de modeller der er på markedet som du kan se eller optage tv på. Nogle såfremt du selv tilslutter en ekstern harddisk, andre med harddisken indbygget når du køber den.

De nævnte modtagere har enten 1 eller 2 tuner. Med 1 tuner der har du kun mulighed for frit at optage 1 kanal af gangen. Mens du optager kan du ikke frit vælge at se en anden kanal samtidigt. Har du behov for dette, så skal du vælge en model med 2 tunere.

Her kan du se nogen af de modtagere som vi kan anbefale, og som er testet og fungere på vores kabelnettet.

 

Client DC1


Client DC1 er en DVB-C boks, som bl.a. kan tilsluttes fjernsyn, som ikke har en DVB-C tuner indbygget. Bemærk at denne boks ikke har CA-kortlæser, hvilket betyder at du ikke kan benytte den til ekstra kanaler. Denne boks ejes bl.a. af en fra bestyrelsen og han har haft sin i 4 år nu. En ekstra detalje er at den via en USB nøgle også kan optage udsendelser. Set i bl.a Elgiganten til ca. 600 kr.

 

Client DC3 (m. CA-kortlæser)

Client DC1 kan det samme som Client DC1, men har yderligere CA-kortlæser. Det betyder at den kan benyttes til ekstra kanaler (altså dem du kan tilkøbe udover dem, der er i din TV pakke). Denne boks er ikke testet af nogen fra bestyrelsen og det er ukendt om CA-modulet virker i vores net. Selve TV modtagelsesdelen (DVB-C) er det samme som i DC1 og virker derfor i vores net. Bl.a. set i Elgiganten til 800 kr.