Husinstallationer

Antenneinstallationen er det svage led i hjemmet!

Luften er fyldt med trådløse signaler fra computere, fjernsyn, mobiltelefoner, basestationer m.m.m. – og samtidig er mange antennestik- og kabler samt forstærkere af ældre, og ubeskyttet type:

– Det fungerede godt tidligere – men nu giver det problemer. Og antenneinstallationerne i hjemmet er det svage led, som eksempelvis kan give støj på skærmen, siger produktchef Kim Johansen, for Philips, og medlem af BFE’s Digital- og Teknikudvalg.

Det betyder, at ganske mange husstande gør klogt i at gå installationerne igennem og skifte ældre udstyr ud.

Med digitalt tv – og det kommende mobile bredbånd på 800 MHz fra 2013 – bliver kravene til husstandens antenneinstallationer markant øget, og de skal være skærmet af indvendig, så de ikke generes af udefrakommende signaler. Mange forbrugere kan få problemer – uanset om de ser tv via antenne, fællesantenneanlæg eller kabel-tv:

Billedet kan pixelere, kanaler på videomaskinen forsvinder, eller billedet fryser er nogle af problemerne.

– Et tv-signal er ikke kun et tv-signal, men en kæde af informationer: information om billedformat, lyd, elektronisk program guide, undertekster osv. Så det er en kompleks ting, hvor meget kan gå galt, siger Kim Johansen og tilføjer, at det også gør fejlfindingen sværere, fordi fejlen ikke altid er dér, hvor man tror.

Du kan ikke umiddelbart på ældre installationer se uden på, om de er skærmet af. Men vil du være sikker på, at stik og kabler er afskærmet, så kig i butikkerne efter godkendelsesmærkerne Stofa Approved og YouSee Ready.

Hvad skal jeg købe?

Køb tætte kabler og stik. Køb hos professionelle antenne installatører. Tætte kabler og stik koster mere end utætte – måske en hundredelap mere – men det er en lille udgift sammenlignet med en fladskærm til 5000.

Her finder du en oversigt samt forklaring over HF tætte produkter som kan anbefales, Sammen med beskrivelse findes også et link til hvor udstyret kan købes.