Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Generelt

Jeg kan ikke logge på Selvbetjening

Dine login-oplysninger (medlemsnummer og adgangskode) fremgår af alle fakturaer fra os. Er du tilmeldt PBS, skal du derfor tjekke PBS-oversigten i din netbank.

Jeg har skiftet mailadresse, hvad gør jeg?

Du skal selv opdatere din profil i Selvbetjening under Mine stamdata. Du skal ikke sende os de nye oplysninger, hverken på mail eller i Helpdesk, da din ændring automatisk lagres i vores system og anvendes herefter. Kan du ikke huske dine login-oplysninger? De fremgår af alle fakturaer fra os (PBS-oversigt).

Medlemsbidrag (kontingent)

Medlemsbidrag (kontingent) opkræves pr. 1.1. med det beløb, der var gældende året forinden og dækker perioden 1.1. til 31.12. Medlemsbidragets størrelse fastsættes på generalforsamlingen. Såfremt beløbet ændres i forhold til året forinden, udlignes beløbet på opkrævningen for 2. halvår.

Ved indmeldelse i årets løb betales fuldt medlemsbidrag for indeværende kalenderår, uanset indmeldelsestidspunktet. Beløbet dækker en del af de generelle omkostninger til foreningens drift.

Det anbefales at betale medlemsbidrag via PBS. Alle opkrævninger, der ikke betales via betalingsservice, pålægges kr. 50 ,- i gebyr. Er du ikke tilmeldt PBS, kan du med fordel gøre det her. Du skal bruge dit medlemsnummer, som fremgår af kontingentopkrævningen.

Beløbet for den ønskede TV-pakke opkræves halvårligt forud.

Radio og TV

Dårligt signal / pixellering – hvad gør jeg?

 1. Undersøger om fejlen gælder alle TV i husstanden
 2. Undersøger om stik sidder løst
 3. Undersøger kabler, dåser og stik for fejl
 4. Undersøger om naboen har samme fejl
 5. Opdaterer mit TVs software og genindlæser kanaler
 6. Læser support-siderne godt igennem og sikrer, at installationen er korrekt og HF-tæt
 7. Fejlmelder først hvis intet af ovenstående løser problemet – klik her

Skift af TV-Pakker

Pakkeskift – koster kr. 500.

Det er muligt at ændre sin TV pakke inden for en abonnementsperiode. Alle ændringer af pakker pålægges et pakkeskiftsgebyr på 500 DKK inkl. moms, der dækker de omkostninger der teknisk og administrativt er forbundet med at udføre pakkeskiftet.

 • Ved ændring til en mindre TV pakke skal ændringen indgives med opsigelsesvarslet, altså én måned til udgangen af et kvartal.
 • Ved opgradering af sin TV pakke kan dette ske med umiddelbar varsel, normalt indenfor 7 arbejdsdage.
 • Ved ændring af sin TV pakke nedad hæfter man altid for indeværende kvartal. Ændringen af TV pakken vil blive foretaget af antenneforeningen ved kvartalsskifte.
 • Ved skift til en større TV pakke betaler man altid for den nye pakke, hele den måned hvori man ønsker skiftet udført.

Internet, mail m.m.

Trådløst internet er for langsomt

Læs først hvad vi rent faktisk tilbyder, når det kommer til trådsløst internet.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når et trådløst netværksmiljø skal være optimalt. Routeren skal stå frit og centralt i forhold til klienterne (de tilsluttede enheder), som selvfølgelig skal være indenfor rækkevidde. Og hvor langt er det? Svært at svare på, da det afhænger af husets indretning, hvilke materialer det er bygget af og en bunke andre faktorer.

På Tunes hjemmeside er en fin artikel om, hvordan du får bedst muligt trådløst net i hjemmet (kan læses her).

Vi tilbyder et access point, som er væsentligt bedre end det, der sidder i den udleverede router. Læs mere om LigoWave her. Bemærk, at hvis du ønsker et lynhurtigt netværk til gaming, bør du søge rådgivning i de lokale specialforretninger / elektronikvarehuse.

Mit internet virker ikke, hvad gør jeg?

Du starter med at gennemlæse siden om Fejlmelding. Du skal ikke ringe til akut-nummeret, da det kun er til akutte henvendelser om kabelbrud og lignende.

Hvordan ændrer jeg koden til wi-fi (WPA og SSID)?

Routerindstillinger, herunder netværksnavn (SSID) og adgangskode (WPA-kode), kan kun sættes / ændres i Selvbetjening under menupunktet Internet. Nederst på siden klikker du på rød “knap” <Skift indstillinger>.

Er du ikke IT-kyndig, bør du ikke ændre andet end wi-fi kode og SSID. Husk at gemme de nye indstillinger.

Jeg vil tilmelde mig internettet, og har i forvejen radio/tv. Hvad koster dette?

Vi tilbyder en meget høj hastighed, op til 100 Mbit download / 30 Mbit uoload, til en meget lav pris på 125,- pr. måned. Første år (1500 kr.) skal betales forud , modem/router stilles gratis til rådighed af VAL.

Jeg har mere end én pc. Kan jeg køre flere computere på én router?

Ja, det kan du snildt. Med den switch, der er indbygget i routeren, eller som kobles mellem din router og pc’en eller pc’erne, så kan du køre med flere pc’er samtidigt. En switch ligger på fra ca 120 kr og opefter, alt efter antal porte. Switchen køber du i en computerforretning. Den router, vi har leverer indeholder imidlertid 4-port gigabit switch (

Jeg vil tilmelde mig internetforbindelsen, og ønsker fast IP. Koster det ekstra?

På nuværende tidpunkt råder vi over nok faste adresser (af typen IPv4) til, at samtlige tilsluttede internetmedlemmer hver kan få én offentlig IP-adresse. Det koster ikke ekstra. Den adresse er yderside-adressen for routeren, kun lokalt tildeles således private adresser.

Har du udstyr, du skal kunne tilgå udefra, klares dette nemt med port forwarding eller DMZ-opsætning på din router. Dette er beskrevet i routervejledningen. Det ikke tilladt at opsætte serverer beregnet for offentligheden, jf. vore vilkår for brug af forbindelsen. Kabelnettet benytter pt. ikke IPv6-adresser.

Jeg vil kun tilmelde mig internet, kan det lade sig gøre?

Svar: Nej, dette kan ikke pt. lade sig gøre. Internetforsyningen sker via en række tv-kanal-pladser, der ligger midt i grundpakkeområdet. Du skal som minimum aftage Grundpakken for radio & tv, før du kan blive tilsluttet vores internetløsning. Det er ikke muligt at levere internet uden at du via samme kabel kan modtage Grundpakken.

Vi har til gengæld en af Danmarks billigste grundpakker. Bortset fra TV2 er samtlige kanaler i grundpakken alene belagt med den obligatoriske momsfri afgift til CopyDan. Nabolandskanalerne koster således kun 50 øre/styk pr måned. Hvis vi skulle åbne for rent Internet uden tv — og uden de mest sete kanaler fra DR og TV2, så ville det medføre så meget højere belastning på vort samlede Internetforbrug, at vi måtte hæve den indkøbte kapacitet yderligere og investere i yderligere hardware centralt og endnu mere finkornet ø-opdeling af nettet i byen, så dér anser vi, at vi lige nu står os bedst med at holde den fantastisk billige grundpakke, og i øvrigt én af de billigste Internet-takster i Danmark.

Betaling / Faktura