Internet router

Antennelauget benyttet kabelmodemer med indbygget router. En sådan kaldes i dag en Home Gateway eller en Residential Gateway.

NYHED maj 2020 – mulighed for opgradering til nyt ARRIS modem, klik her

Vi benytter en Cisco Router model 3925 eller 3940.

Cisco  har følgende hovedtræk:

• Kabelmodem med indtil 8 downstream-kanaler og 4 upstream-kanaler, der kan bundtes.
  • Router / Home Gateway med DHCP
  • USB2-forbindelse til én enhed, såsom en netværksprinter, maks. 480 Mbips
  • Indbygget 4 port ethernet switch, maks. 1 Gbps
  • Indbygget 2 analoge telefonporte (embedded Media Terminal Adapter, eMTA)
  • Kan køre DOCSIS 3.0. Kan også køre EuroDOCSIS 3.0 (bruges ikke).
  • Trådløst accesspoint efter standarden 802.11b/g/n for op til 300 Megabits.
  • UPNP – Universal Plug and Play (samme som DLNA)

Den bedste placering til routeren.

Den ideelle placering til dit trådløse modem, er der hvor dit trådløse modem har bedst forbindelse til andre enheder i din husstand. Tænk over hvordan rummene, hvor du primært skal bruge internet er fordelt, for at vælge den bedste placering til dit trådløse modem.

Vælg en placering, som er relativt beskyttet mod utilsigtet forstyrrelse eller skade, samt god plads til at føre kablerne væk fra modemmet uden at belaste eller knække dem.

Husk også en god ventilation omkring modemmet er vigtig. Den må således ikke stilles væk i et skab, eller direkte på et tykt tæppe eller en dyne eller lignende, da den udvikler en del varme og således kan forårsage overophedning eller i værste fald brand. Anbringelse i et skab med varmerør frarådes også, da det kan udvikle for megen varme. Routeren sender på 4 kanaler og senderen udvikler i sig selv en del varme. Den må ikke arbejde i omgivelsestemperatur under 5 °C eller over 40 °C.

Opstilling på et uisoleret loft skal undgås, da temperaturen dér om sommeren bliver for høj og om vinteren for lav.

Følg i øvrigt forskrifterne i user-guiden – den findes desværre kun på engelsk – klik her (link is external):
Bemærk at vejledningen indeholder features, som ikke understøttes af VAL.