Trådløs sikkerhedsmetode er skiftet til WPA2-Personal.

Vi har 12. november 2013 skiftet forudvalgt indstilling på routeren fra “WPA or WPA2-Personal” til kun at være “WPA2-Personal”. Altså vi har udelukket WPA-Personal. Dette kan man fortsat godt selv vælge på routeren, men vi fraråder det.

Der har været rigtigt mange, som har oplevet ustabil trådløs forbindelse. Netop fordi din PC eller MAc eller iPad kunne vælge mellem WPA eller WPA2, så har den valgt den dårligste form, som er WPA. Og så har vi haft dem i røret, at nu er den trådløse forbindelse ustabil og falder af, bare man går få meter væk fra routeren.

Løsningen er i alle tilfælde at køre WPA2-Personal. På en Mac eller et andet Apple-produkt vælger man “glem dette netværk”, og så tilvælger man det igen. Man skal huske sikkerhedsnøglen (=serienummeret på routeren). På en PC skal man ned i “Åbn Netværks- og Delingscenter”, dernæst videre i menuen dér tv., som hedder “Administrer trådløse netværk”, der vælger man så sit trådløse netværk (TKN-xxxxxx).

Man højreklikker, vælger Egenskaber, vælger så fanebladet Sikkerhed, noterer den trådløse netværksnøgle (sæt først flueben i “Vis tegn”), derpå i sikkerhedstype, hvor der står “WPA-Personal”, vælger man i stedet “WPA2-Personal”. Krypteringstype skal være AES, og sikkerhedsnøglen der nu er blanket væk, tastes ind igen. Denne er lig routerens ni-cifrede serienummer. Derpå OK hele vejen bagud og så hopper PC’en på det trådløse net igen.