Har du brug for FIBER?

For printvenlig version – klik her

Når man taler om internet, så er der primært to ting der er interessant: Hvor meget og hvor hurtigt?

Hvor meget data kan jeg hente?
Hvor meget data du kan hente, er ofte interessant i forbindelse med data på mobiltelefonen, hvor man betaler for ens forbrug. I Vindinge Antennelaug kan du hente og sende lige så meget data du har lyst til hver måned.

Hvor hurtig kan jeg hente data?
Skal jeg kunne hente 1000 MBit/s? Eller er 200 MBit/s – som er den hastighed du i dag henter data via Vindinge Antennelaug – i virkeligheden rigeligt?

Den hastighed du har brug for at hente data med, er summen af alle de enheder der på et givet tidspunkt henter data. Streames der Netflix på et TV og downloades der en fil på en PC samtidig er det de to enheders samlede hastighed der skal leveres fra Vindinge Antennelaug.

For langt de fleste medlemmer er 200 Mbit/s mere end rigeligt. Nedenstående viser et par eksempler på hvor meget data der bruges ved forskellige opgaver:
– Stream DR/TV2 i høj opløsning (HD): 8 Mbit/s
– Se film på Netflix i høj opløsning (HD): 5 Mbit/s
– Se Youtube: 6 Mbit/s
– Spille onlinespil: 5 Mbit/s
– Høre musik (f.eks. fra Spotify) 0,5 Mbit/s

Så selvom børnene i familien ser Youtube samtidig med at de spiller på nettet mens de voksne ser en film på Netflix, så er der rigtig langt op til de 200 Mbit/s som Vindinge Antennelaug tilbyder.

Indhold fra en hjemmeside hentes så hurtigt det kan – og ofte er det mere afsenderen der sætter en øvre grænse for hvor hurtigt det kan hentes. Hvis du oplever at en film hakker eller at det ser grynet ud når du streamer fra f.eks. DR, så er det højst sandsynligt dit trådløse signal der kan forbedres. Husk at en router gerne skal stå centralt placeret i huset for at få den bedste dækning. Selv det hurtigste internet kan ikke ændre på dette.

Bestyrelsen har mulighed for se hvert medlems samlede forbrug på et givent tidspunkt og du kan naturligvis få et indblik i dette. Opret en sag i Helpdesk og spørg efter din trafikgraf. På den måde vil du på en nem og overskuelig måde se hvor mange Mbit/s du har brugt på et givent tidspunkt og om du eventuel er ved at ramme loftet.

Forbrugerrådet Tænk har desuden i februar lavet en artikel omkring internet og hvilken hastighed man har brug for. Du kan læse artiklen her.

For printvenlig version af denne artikel – klik her