Glenten fjerner geoblokering på Gplay

Den 1. april fjernes geoblokeringen på streamingtjenesten Gplay’s tv-kanaler. Ophævelsen af geoblokeringen gælder EU’s medlemsstater. Det betyder at du som Glenten-medlem kan se dine tv-kanaler, når du tager på ferie. Er du endnu ikke tilmeldt Gplay, kan du tilmelde dig her. Gplay er gratis for Vindinge antennelaugs medlemmer.

Fra 1. april kan laugets medlemmer tage de fleste tv-kanaler fra deres tv-pakke med når de rejser i EU. Hvis man fx tager på ferie til Østrig, kan du som medlem fortsat se danske nyheder og følge sine yndlings-serier.
Det eneste man skal gøre er at logge ind på web-tv streamingtjeneste Gplay via en browser (chrome) eller via vores Gplay-app”, fortæller Glentens formand Søren Skaarup, og fortsætter:”Det er de nye EU-regler der gør, at man midlertidigt kan tage tv-pakken med til andre lande.

De nye EU-regler er en del af samarbejdet for et digitalt indre marked, som også omfatter forordningen for tele-roamingpriser inden for EU.
Man skal bemærke, at de nye EU-regler ikke forbyder al geoblokering som sådan, men de sikrer, at fx Glentens medlemmer kan få adgang til Gplay på en ferie i Østrig.