Er der fejl i din opkrævning?

Det viser sig desværre, at vores ellers udmærkede faktureringssystem har sendt et mindre antal fejlopkrævninger ud. Enkelte kunder er blevet opkrævet to gange for samme ydelse, men der er ikke tale om to enslydende regninger. Derfor vil vi bede dig kontrollere din seneste betalingsoversigt og/eller dit kontoudtog (du kan se specifikationen i din netbank). Er der fejl i opkrævningen, bedes du oprette en sag i vores Helpdesk her. Bemærk at der kan gå nogle dage før vi svarer, ligesom der må forventes ekspeditionstid på eventuelle tilbagebetalinger.

Ovenstående er udsendt i elektronisk nyhedsbrev (email) i dag. Har du ikke modtaget nyhedsbrevet, er det måske fordi du har glemt at tilmelde dig dette. Gør det på hjemmesiden efter login (højre kolonne, lige over Brugermenu).