RYGER DU AF NETTET

 – eller mister du forbindelsen til din router? Hvis du oplever fejl som her beskrevet (alle punkter opfyldt) :
  • Du oplever, at du ryger af nettet næsten konstant?
  • Og også selv om de fire første lysdioder på din router lyser pænt konstant grønt uden at blinke?
  • Du genstarter din router, og så kører det hele fint en times tid eller så?
  • Det gælder både trådløst og med kabelforbunden computer

så er forklaringen og løsningen sandsynligvis denne:

Din routers software er opdateret 23. maj, og din router er opgraderet efter denne dato ved førstkommende genstart (altså kun hvis strøm har været afbrudt eller routeren slukket). Fejlen er altså først opstået efter 23. maj 2014.

Der er desværre den lille fejl i denne software-version, at routeren skal fabriksnulstilles, før den kører som den skal. Og hvis du har oplevet scenariet som beskrevet ovenfor, så skal din router altså fabriksnulstilles. 

Ved en fabriksnulstilling slettes eventuelle særlige tilpasninger, som du selv måtte have foretaget på din router. fx ændring af det trådløse netværks navn, port forwarding,  valg af særlig trådløs kanal osv. Disse ændringer skal du foretage igen – se mere på https://vindinge-antennelaug.dk/Support/find-din-wpa-kode og generelt under Support >Internet

LØSNING: FABRIKSNULSTILLING

Du laver en fabriksnulstilling (factory reset), således:

Find det lille hul bagpå, vist ved “9” på dette billede. Tag en tændstik eller en kuglepen og tryk den forsænkede pal nede i hullet ved “9” ind og hold den inde i mindst 20 sekunder. Routeren skal selvfølgelig være tændt, når du gør det. Vent derpå ca 5 minutter. Sluk og tænd så for din router ved at vippe kontakten “2” – vent 5 sekunder – og tænd så igen. Så går der yderligere ca 2 minutter og så kører du igen, og uden at blive kastet af nettet.

Du skal altså ikke trykke på knappen mærket “8” – det hjælper ingenting !

Til dato har ca 1,5% af brugerne med CISCO-routeren EPC3925 skrevet til os om dette problem. Vi håber, at vi med dette tiltag har løst problemerne endeligt.

Venlig hilsen Bestyrelsen