Server nedbrud

Torsdag den 28/02 gik hele vores hjemmeside ned, grunden til dette skyldes et større server nedbrud hos vores webhotel udbyder. Hjemmeside er kommet i luften igen, men desværre kun med indhold frem til den 28/12-2012.

Dette skyldes at vores ikke har kunne genskabe serveres indhold, og på underlig vis har der været fejl på samtlige af deres backup.

Så har du oprette dig som bruger, efter den 28/12-2012, så skal du oprette dig igen, da disse bruger oplysninger er gået tabt.

Du kan her læse udbyderens forklaring.

Nedbruddet består i, at data på disk RAID’et ødelægges (de diske der sidder i en server). Dette burde i og for sig ikke være noget problem, idet man blot kan isætte nye diske og indlæse den seneste backup.

Her kommer så næste problem, kun ca. 60% (anslået) kan indlæses, og derfor står vi tilbage med et antal hjemmesider uden indhold, som vi pga. af fejlen på backup’en ikke kan genskabe. Vi har flere generationer ca. en uge tilbage, men alle har det samme problem.

Det firma som vi har til at stå for den tekniske drift af Linux-serverne (et større internationalt og velrenomeret firma) har forsøgt sig med dataredning, uden den store succes. Det gav lidt men ikke ret meget.

Vi har ikke den fornødne kompetence på Linux og Cloudløsninger, da vi primært arbejder mail mailløsninger og Webhosting på Windows platformen,så derfor var den tekniske drift Outsourcet, hvilket selvfølgelig er uinteressant, og ikke nogen undskyldning, vi burde selvfølgelig have checket, at den backup de løbende har taget også var anvendelig.

Dette er selvfølgelig noget nær en katastrofe, det er jeg da fuldt ud klar over, og det er naturligvis vores ansvar med valg af netop denne underleverandør, det hverken kan eller vil vi forsøge at rende fra. Der bliver selvfølgelig gjort nogle tiltag til at forhindre en tilsvarende situation fremover, men det hjælper jo desværre ikke på det for hånden værende problem.